Glavna vsebina | Iskanje

Oktal Pharma

Več o izdelku

KELUAL DS ŠAMPON, KELUAL DS KREMA, KERTYOL P.S.O. ŠAMPON

Prhljaj je zelo pogost in razdražljiv pojav, ki prizadene skoraj 40 odstotkov odraslih oseb. Največkrat se pojavi okrog štiridesetega leta. Prhljaj lahko opišemo kot povečano luščenje lasišča. Celice, ki nastanejo v plasti povrhnjice, se kot nevidni drobni poroženeli delci v suhi obliki izločajo z lasišča. Pri prhljaju je ta funkcija znatno motena. Poveča se celična izmenjava, vrhnjica hitreje raste in poroženi. Pri tem se ne izločajo več posamezni poroženeli delci, temveč večji poroženeli deli, ki jih sestavlja več sto sprijetih poroženelih delcev. Ta prhljaj je suh. Z lahkoto se odlušči z lasišča in je na laseh dobro viden. Prhljaj na laseh ni samo estetska težava, je tudi idealno gojišče za bakterije in glivice. V drobnih ranicah, ki nastanejo s praskanjem, le-te povzročajo vnetja, ta pa lahko sprožijo seboroični dermatitis. Za ta problem na koži je v prvi vrsti odgovoren tip kože, ki je nagnjen k maščenju. Klinične simptome seboroičnega dermatitisa poslabša kvasovka Pityrosporum ovale. Ta v normalnih razmerah ne povzroča težav, saj je normalno prisotna na koži lasišča in na drugih predelih kože. Na mastni koži lasišča in pod vplivom nekaterih podnebnih ali hormonskih sprememb, vključno s stresom, pa se kvasovka začne hitreje razmnoževati in poslabša simptome kot sta rdečica in luščenje lasišča. Ne smemo pozabiti, da ima pri nastajanju prhljaja posebno vlogo živčni sistem. Notranji nemir slabo vpliva na stanje kože, vključno s kožo lasišča.

 

 

kertyol pso shamppoing etui 125 ml.jpg

KERTYOL P.S.O. šampon proti trdovratnemu prhljaju 125 ml

AKTIVNE SESTAVINE

Kertyol* 2%, salicilna kislina 3%, glikolna kislina 2%

(*Patent registriran pri Pierre Fabre Dermo-Cosmetique)

lastnosti

Kertyol P.S.O. šampon je posebej učinkovit, saj poleg Kertyola vsebuje tudi salicilno in glikolno kislino, ki njegov učinek še okrepijo. Kertyol P.S.O. šampon odpravlja naložene luske na lasišču, preprečuje njihovo ponovno nastajanje in pomirja pordelost.

uporaba

Kertyol P.S.O. se uporablja za prhljaj na mastnem lasišču, ki se pogosto pojavlja v obliki debelih lusk oziroma oblog na lasišču. Lahko ga uporabite tudi med ali po končanem lokalnem zdravljenju lasišča s kortikosteroidi ali po končanem zdravljenju, npr. psoriaze lasišča.

NAČIN UPORABE

  • Uporabite dva krat na teden.
  • Pustite da deluje 3 minute.
  • Uporabljajte 6 tednov kot obdobje zdravljenja.

Za nadaljevanje tretmaja ali izmenično s tretmajem lahko uporabljate Elution šampon za občutljivo lasišče. 

55169.jpg

KÉLUAL DS šampon 100 ml

AKTIVNE SESTAVINE

Ciklopiroksolamin 1,5%, pirition cink 1%, Keluamid* 1,5%

(*Patent registriran pri Pierre Fabre Dermo-Cosmetique)

lastnosti

Kelual DS šampon vsebuje kombinacijo komplementarnih in sinergističnih sestavin (Ciklopiroksolamin + Piriton cink + Keluamid R), ki skupaj delujejo proti dejavnikom, ki so odgovorni za nastanek prhljaja, spremlja pa jih srbenje in pordelost lasišča. Kelual DS šampon v trenutku in dolgotrajno odpravlja luske in hitro pomirja lasišče. Lahko ga uporabljate neodvisno od tega, ali je lasišče suho ali mastno.

NAČIN UPORABE

  • Uporabite dva krat na teden.
  • Pustite delovati 3 minute.
  • Uporabljajte 6 tednov.

Kélual DS šampon lahko uporabljate v kombinaciji s Kélual DS losjonom, ki pomaga pri odstranjevanju prhljaja.

Za vzdrževanje doseženega rezultata uporabljajte Elution šampon.


 

54791_big.jpg

Kélual DS krema 40 ml

Keratoregulacijska hidratantna krema spodbuja obnavljanje kože. Kelula DS krema je namenjena negi delov obraza (rob lasišča, čelo in okoli nosnic)

AKTIVNE SESTAVINE

Sabal 0,3%, gvanidin glikolat 3%, krotamiton 1%, piroktonolamin 1%, KeluamidŸ 5%

Kremo nanesti zjutraj in zvečer na očiščen obraz. Izboljšanje je vidno po tednu dni uporabe. Pri vzdrževanju se uporablja 1-krat dnevno.

^ na vrh strani | Glavna vsebina | Iskanje