Glavna vsebina | Iskanje

Oktal Pharma

Več o Zastopstvu

SCHÜLKE & MAYR, kemijsko-farmacevtsko podjetje s sedežem v Norderstedtu pri Hamburgu (Nemčija) je vodilni evropski proizvajalec razkužil, sredstev za higieno in konzervansov za uporabo v humani medicini, veterini ter prehrambeni in kozmetični industriji.

Starševsko podjetje (lastnik) SCHÜLKE & MAYR-a je francosko podjetje Air Liquide Groupe, v sklopu katerega deluje SCHÜLKE & MAYR legalno na področju zdravstva. Danes ima podjetje, z vsemi podružnicami v Evropi, več kot 500 zaposlenih.

Podjetje sta leta 1889 ustanovila hamburška podjetnika Rudolf Schülke in Julius Mayr. Prvo razkužilo, z zaščitenim imenom LYSOL, je leta 1893 opravil preizkus učinkovitosti v boju proti nalezljivim boleznim v epidemiji kolere v Hamburgu. Leta 1913 so v medicinsko prakso uvedli novi izdelek SAGROTAN, ki je vse do danes ostal najbolj poznano SCHÜLKE & MAYR-jevo razkužilo.

Poslovne dejavnosti so se postopno razširile na področja higiene, nege telesa in konzervansov, kjer ima družba pomemben in v nekaterih sektorjih celo vodilni položaj na trgu. V času širjenja, se je leta 1963 podjetje preselilo iz Hamburga v mestece Glashütte, ki je danes del Norderstedta.

Stroge standarde poslovanja potrjujeta certifikata ISO 9001 in DIN EN 46001.

Podjetje SCHÜLKE & MAYR vedno sprejme ukrepe v skladu z evropskimi predpisi ECO AUDIT, ki prispevajo k varstvu okolja. Marca 1996 so bili nagrajeni z odličnimi ocenami za uspešno poslovanje ob spoštovanju okolja (t.i. Environmental Management System). 

http://www.schuelke.com/at/de/index.htm

 

 

http://www.schuelke-mayr.com
^ na vrh strani | Glavna vsebina | Iskanje