Glavna vsebina | Iskanje

Oktal Pharma

Več o Zastopstvu Sigmapharm Arzneimittel

Sigmapharm Arzneimittel

Podjetje Sigmapharm sta leta 1950 ustanovila prof. dr. Herbert J. Pichler, zdravnik na ORL oddelku Splošne bolnišnice na Dunaju in dr. Herbert Punzengruber, kemik. V 60-ih letih prejšnjega stoletja, v času začetka astronavtike, je prof. dr. Pichler postal znan kot "Moonpichler" zaradi vloge komentatorja razburljivega TV prenosa prvega pristanka na luni. S povezavo znanja iz astronavtike, zračne medicine in raziskovanja vesolja so razvili mnoge projekte in nova zdravila, zlasti na področju otorinolaringologije.

Razvoj podjetja Sigmapharm je že od začetka temeljil na širitvi. K temu so prispevali novi, uspešni izdelki in prodor na nove trge, kar se pričakuje tudi v prihodnje. Edinstven poslovni talent profesor Pichler-ja je kasneje prerastel v poslovno filozofijo podjetja. Čeprav je upokojen, še vedno pomaga podjetju pri strokovnem nadzoru. Skupaj z direktorjem dipl. ing. Franz Hattinger pomaga mladim vodjem posameznih oddelkov.

Poleg dobrih izdelkov so tudi pozitivni medsebojni odnosi osnova za prihodnji razvoj znotraj in zunaj podjetja. S 40 zaposlenimi je Sigmapharm srednje veliko podjetje, visoko specializirano za proizvodnjo kapljic za nos in ušesa. Sodelovanje z drugimi srednje velikimi podjetji omogoča visoko stopnjo prilagajanja na spreminjajoče zahteve trga. Novi trgi in nove možnosti so se odprle ne samo s prodajo licenc tujim podjetjem, ampak tudi s proizvodnjo po licencah multinacionalnih podjetij oziroma koncernov ("Bene", "Desitin", "Ferring" in "Fisons").

Zaradi dobrih odnosov z zdravniki se problemi rešujejo hitro in specifično. Sposobnost za reševanje problemov in občutek za kakovost izdelkov omogočata, da zdravila podjetja Sigmapharm kakovostno zadovoljijo bolnikove potrebe. Od samega začetka podjetje uporablja znanja aerodinamike in zračne medicine za ustvarjanje novih zdravil z mednarodnim priznanjem. Ti izdelki so osnova za zaupanje, ki ga Sigmapharm uživa desetletja. Uspeh je še okrepljen z rezultati neodvisne raziskave in proizvodnjo v skladu s pravili dobre proizvodne prakse (GMP).

V zadnjih letih so razvili enostavnejšo in bolj moderno obliko pakiranja izdelkov, testirane sestavine pa so prilagojene rezultatom najnovejših znanstvenih raziskav. Izdelki pokrivajo široko področje: poleg dobro poznanih kapljic za ušesa in nos (vazokonstriktorji, antibakterijski izdelki, izdelki za regeneracijo nosne sluznice,...), so tu še analgetiki, mazilo proti hemeroidom, izdelki, ki ščitijo zunanji ušesni kanal, tablete proti vrtoglavici, pastile za grlo, umetna slina, kot tudi zeliščne kapljice in visokokvalitetna olja za nego in masažo telesa. Ultrastop je poseben izdelek, ki preprečuje rosenje steklenih površin (Ultrastop 25 ml) in endoskopov v kirurgiji (Ultrastop "pro-med" 30 ml - polnjen pod sterilnimi pogoji). Razvili so ga pred 30 leti. Pakiranji 25 in 30 ml izvažajo na 5 celin in ju uporabljajo bolnice po vsem svetu, saj ustrezata strogim zdravniškim zahtevam.

http://www.sigmapharm.at
^ na vrh strani | Glavna vsebina | Iskanje